kwaliteit, veiligheid & milieu
0800 55 666 77
ARBO Rotterdam en MKB Nederland Rotterdam bereiken overeenstemming! | Arbo Rotterdam

ARBO Rotterdam en MKB Nederland Rotterdam bereiken overeenstemming!

MKB Rotterdam zet zich actief in voor een beter ondernemersklimaat in de Rotterdamse regio. Wij werken aan een regio waar u goede zaken kunt doen. Daarom behartigen wij uw belang, concreet en oplossingsgericht. Zoals het ondernemers betaamt. Graag samen met u onder het motto: ‘Geen woorden maar zaken!’. Wij doen er alles aan om ondernemen makkelijker te maken. Denk aan minder regelgeving, snelle vergunningverlening, eerlijke kansen bij aanbesteding, goede bereikbaarheid, enz.. MKB-Nederland - Rotterdam oefent invloed uit op de landelijke, regionale en lokale overheid. Onderstaand een overzicht onze werkgroepen die aan onze agenda werken:
 

  • Rotterdam wordt Groener: MKB-Rotterdam wil graag een voortrekkersrol vervullen bij het stimuleren van duurzaam ondernemerschap. Insteek daarbij is te focussen op win-win situaties, waarin een beter milieu hand in hand gaat met een beter bedrijfsresultaat. Voorts pleiten we voor meer groen in het straatbeeld en fleurige entrees van de stad.
  • Rotterdam wordt één: De stadsregio Rotterdam herbergt veel ondernemersorganisaties en businessclubs en heel veel ondernemers. Wij willen hen verbinden en versterken. Wij hebben allemaal hetzelfde doel. Wij gaan samen een groot ondernemersnetwerk vormen.
  • Rotterdam doet zaken: We stimuleren de onderlinge betrekkingen tussen de ondernemers in de regio en bieden onze leden inkoopvoordeel bij Rotterdamse en landelijke leveranciers.
  • Rotterdam rijdt: Onze leveranciers, afnemers en werknemers moeten niet in de file staan en goed en betaalbaar kunnen parkeren. De regio Rotterdam wordt de best bereikbare metropool van Nederland.
  • Rotterdam ontregelt: Wij wijzen de overheid op overbodige regels en deze worden afgeschaft.
  • Rotterdam voert uit: De overheid werkt goed samen met ondernemers, door (o.a.) MKB vriendelijk aan te besteden en een goede nadeelcompensatieregeling.
  • Rotterdam werkt: Ondernemers hebben behoefte aan goed opgeleide werknemers en een vraaggericht aanbod van beschikbaar personeel. Daar gaan we samen met de onderwijsinstanties werk van maken, bijvoorbeeld door een speciale MKB-vacaturebank.
  • Rotterdam bruist: Een aantrekkelijk woonklimaat is een belangrijke peiler voor de economische ontwikkeling. Wij willen een bruisende binnenstad met een divers en hoogstaand aanbod van culturele instanties, onderwijsinstellingen en (gespecialiseerde) winkels.
  • Rotterdam blinkt: We hebben behoefte aan goede bedrijfshuisvesting in een schone en veilige omgeving. Verouderde bedrijventerreinen en winkelcentra moeten worden opgeknapt. Geen megalomane nieuwbouwprojecten, verbeter het goede en stop met het slechte.
  • Rotterdam groeit: De economische regio houdt niet op bij gemeentegrenzen. MKB-Rotterdam pleit voor een nauwe samenwerking tussen de randgemeenten en een gezamenlijk beleid op sociaal economisch vlak en infrastructuur. Alle infrastructurele ingrepen van de gemeenten in de stadsregio dienen voortaan écht op elkaar afgestemd te worden. Het gezamenlijk belang van een bloeiende economische regio dient daarbij leidend te zijn.
  • Rotterdam vernieuwt: Rotterdam is de bakermat van ondernemend Nederland. Wij pleiten voor een gericht beleid om kansrijke en innovatieve ondernemingen te starten. Ondernemerschap moet voorts niet alleen worden gestimuleerd, maar hierin moet ook worden geïnvesteerd door gedegen opleidingen. Wij denken dat het goed is dat er meer ondernemers ‘voor de klas’ komen te staan. Goed voorbeeld doet goed volgen!