kwaliteit, veiligheid & milieu
0800 55 666 77
Direct aanvragen

Keurmerk Beveiliging

In 2004 heeft De Nederlandse Veiligheidsbranche (toen nog Vereniging Particuliere Beveiligingsorganisaties, VPB), het initiatief genomen om een keurmerk te ontwikkelen voor particuliere beveiligingsorganisaties. Begin 2006 werd de eerste versie van het Keurmerk Beveiliging gelanceerd. Hiermee werd een volgende stap gezet om de professionalisering en kwaliteit binnen de branche te bevorderen. Inmiddels heeft dit initiatief geleid tot keurmerken voor 6 categorieën beveiligingsorganisaties.

Met de Keurmerken Beveiliging toont u aan dat betrouwbaarheid als opdrachtnemer en integriteit in dienstverlening voor uw particuliere beveiligingsorganisatie uiterst belangrijke waarden zijn.

Er zijn 6 verschillende keurmerken. Deze zijn onderstaand uiteengezet.

Keurmerk Beveiliging

Voor beveiligingsorganisaties die actief zijn in de particuliere beveiligingsbranche. Het zijn particuliere beveiligingsorganisaties die beveiligingswerkzaamheden verrichten ten behoeve van derden. Denk hierbij aan het bewaken van de veiligheid van personen en goederen of het waken tegen verstoring van de orde en rust op terreinen en in gebouwen.

Keurmerk Horecabeveiliging

Voor beveiligingsorganisaties die beschikken over een (ND-) vergunning (als bedoeld in artikel 3a Wpbr) die, in opdracht van derden, horecagelegenheden beveiligen.

Keurmerk Evenementenbeveiliging

Voor beveiligingsorganisaties die beschikken over een vergunning (als bedoeld in artikel 3a Wpbr) en die als hoofdaannemer evenementen beveiligen

Keurmerk Particulier Onderzoeksbureau

Voor bedrijven die werkzaamheden uitvoeren die in de wet gedefinieerd worden onder recherchewerkzaamheden, verricht door recherchebureaus, zoals vermeld in de Wpbr (Wet particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus).

Keurmerk Flexbedrijven

Voor uitzend- en/of detacheringsbedrijven die zich hebben gespecialiseerd in het leveren van vakbekwaam en betrouwbaar beveiligingspersoneel. Deze flexbedrijven beschikken anders dan de reguliere uitzendorganisaties over een ND-vergunning.

Keurmerk Geld- en waardetransport

Voor bedrijven die ten behoeve en in opdracht van derden geld en goederen van grote waarde met een beperkt volume vervoeren en beheren.

ARBO Rotterdam kan u ondersteunen bij het opzetten, implementeren en onderhouden van uw Keurmerk. Er is ruime ervaring met de verschillende keurmerken.

Aanvraag formulier
Keurmerk Beveiliging