kwaliteit, veiligheid & milieu
0800 55 666 77
4 positieve feiten voor de ondernemer! | Arbo Rotterdam

4 positieve feiten voor de ondernemer!

Een ondernemer is iemand die economische activiteiten ontplooit met winstoogmerk, gebruikmakend van eigen of geleend vermogen. Goed, tot zover waarschijnlijk niets nieuws over ondernemer zijn. Maar er zijn heel veel (leuke) dingen die je nog niet weet over het ondernemerschap. Vier daarvan zetten we voor je op een rij! 

Lucky you

1.     Wist je dat ondernemerschap het gevoel van geluk verhoogt? Ondernemer word je niet voor het geld. Uit onderzoeken is gebleken dat minder dan 1 procent ondernemer wordt voor de verdiensten. De lol zit hem namelijk in de vrijheid en de voldoening die het werk hen geeft. Zo hoef je geen verantwoording af te leggen aan een baas en kun je zelf beslissingen nemen. Altijd lekker.  

Jong geleerd…

2.     Anders dan dat je misschien zou denken, is de gemiddelde leeftijd van een ondernemer niet zo heel hoog. Waar het een aantal jaar geleden nog rond de 40 lag, is de gemiddelde leeftijd van ondernemers inmiddels gedaald naar 36 jaar oud. Minder dan 1 procent van al die ondernemers komt overigens uit een rijke familie. Het merendeel werkt dus zelf keihard voor zijn start-up.

Count your ble…risks!

3.     Heeft u aan een RI&E gedacht? Sinds 1994 is het verplicht voor ondernemers (behalve ZZP’ers, fijn!) om een risico-inventarisatie en -evaluatie te hebben. Maar wat is dat precies? Heel simpel (link naar video!) is het een document waarin staat hoe de werknemers gezond en veilig kunnen werken en wat de organisatie doet om risico’s te voorkomen. Toch hebben veel ondernemers dit niet. Vaak denken ze dat het veel werk is, of weten ze niet waar ze moeten beginnen. ARBO Rotterdam kan u hierbij helpen.   

Uurtje factuurtje

4.     Niets vervelender dan te moeten wachten én te vragen om je geld. Je eigen kosten gaan namelijk ook gewoon door. Toch is lang wachten op geld voor veel entrepreneurs wel de werkelijkheid. Gemiddeld wachten zij 36 dagen op de facturen. Kleine tip om je klanten sneller te laten betalen: zet op je factuur een uiterlijke betaaldatum in plaats van een betaaltermijn. Je zult zien dat je het betaalproces zo versnelt.