Cursus AED en Reanimatietraining

De opleiding AED en Reanimatietraining is bedoeld om kennis te maken met de AED en het toepassen van reanimatie. Daarnaast wordt u kennis van levensreddend handelen verbreed. Door praktische oefeningen proberen we een schrikreactie in een praktijksituatie te voorkomen. De cursist weet na afloop hoe de AED werkt en weet levensreddend te handelen in een noodsituatie.

De doelgroep is onder andere medewerkers die geen BHV certificaat hebben, maar wel dienen te weten hoe de AED in zijn werk gaat en medewerkers die graag leren levensreddend te handelen.
Uiteraard kan het als tussentijdse opfriscursus.

De praktijk kan indien gewenst bij u op locatie gegeven worden voor een betere integratie van de BHV organisatie en voor het inspelen op praktijkrelevante zaken.

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

Theorie
• Controleren van een slachtoffer;
• Controleren van bewustzijn en ademhaling;
• Hoe te handelen slachtoffer;
• Reanimatie;
• Gebruik van AED;
• Inhoud en werking van AED;
• Alarmering;

Praktijk: 
• Reanimatie (borstcompressies en beademing)
• Gebruik van AED

De doelstelling is dat de cursist de juiste beslissing neemt op het goede moment, weet wat hij/zij moet doen bij een dergelijke situatie en levensreddend kan handelen in combinatie met een AED. 

De inhoud van de cursus

De cursus AED en Reanimatietraining bestaat uit een dagdeel van twee uur bij ARBO Rotterdam of op uw eigen locatie. De cursus bevat een deskundige docent, video-instructies, een interactieve PowerPoint presentatie en praktijkoefeningen waarbij er wordt geoefend met de AED en reanimatie. Tijdens de praktijkoefeningen wordt de cursist beoordeeld door de docent op voldoende kennis en kunde.

Alle cursussen van ARBO Rotterdam zijn interactief, praktisch en realistisch, met herkenbare voorbeelden uit praktijksituaties. Voor ons is het dan ook belangrijk dat de docenten een ruime praktijkervaring en leservaring hebben. De docenten worden jaarlijks getoetst, geëvalueerd en bijgeschoold zodat zij op de hoogte blijven van relevante wijzigingen en ontwikkelingen binnen het vakgebied.

Certificaat

De cursus van ARBO Rotterdam wordt afgesloten met een geldig persoonsgebonden certificaat welke NIBHV-erkend is.

Aanvraag formulier

Cursus AED & Reanimatietraining

* Veld verplicht in te voeren

Verzenden