Cursussen m.b.t. Code 95 (CBR/CCV erkend)

Vanaf 10 september 2008 gelden er voor buschauffeurs andere regels met betrekking tot de vakbekwaamheid. Voor vrachtwagenchauffeurs zijn deze ingegaan op 10 september 2009. Deze nieuwe regels komen voort uit de Richtlijn Code 95 Vakbekwaamheid. Deze Richtlijn moet onder andere zorgen voor:

- Minder verkeersdoden in Europa;
- Een vermindering van de CO2 uitstoot;
- Een verbetering van het imago van de beroepschauffeur.

Vanaf 10 september 2008 zijn buschauffeurs verplicht elke 5 jaar minimaal 35 uur aan nascholing te volgen. Van deze 35 uur moet minimaal 7 uur bestaan uit een praktijktraining. Voor vrachtwagenchauffeurs is deze nascholing ingegaan op 1 maart 2009. Alleen cursussen die gecertificeerd zijn door het CCV tellen mee voor de nascholing. 

Voor iedereen die vanaf 10 september 2008 (bus) of 10 september 2009 (vrachtwagen) zijn vakbekwaamheid haalt geldt dat zij deze iedere 5 jaar moeten verlegen door middel van de nascholing. Voor bestaande chauffeurs geldt een overgangsregeling van 7 jaar.

Indien er niet aan de verplichte nascholing chauffeurs voldaan wordt, verloopt de code 95 en mag hij of zij het vak niet meer uitoefenen. Alleen door de verplichte nascholing chauffeurs te volgen kan hij weer vakbekwaam worden.

De keuzemodules voor de richtlijn vakbekwaamheid (code 95) voldoen alle aan de eisen die hieraan gesteld worden door het CCV. Een greep uit de opleidingen die ARBO Rotterdam biedt die door het CBR/CCV gecertificeerd zijn in het kader van de Richtlijn Vakbekwaamheid:

- Cursus VCA Basisveiligheid
- Cursus VOL VCA Veiligheid voor Oparationeel Leidinggevenden
- Cursus Bedrijfshulpverlening BHV
- Cursus Herhaling BHV

Aanvraag formulier

Cursussen m.b.t. Code 95 (CBR/CCV erkend)

* Veld verplicht in te voeren

Verzenden