Bedrijfs VCU Certificatie

Vanaf 01 januari 2008 dienen alle VCA gecertificeerd bedrijven uitsluitend gebruik te maken van onderaannemers en personeel van VCA/VCU of gelijkwaardig gecertificeerde bedrijven.

Wat is VCU?

De Veiligheidschecklist voor Uitzend- en detacheringbureaus is gebaseerd op de VCA norm. Door middel van een aantal vragen wordt gekeken of het uitzendbureau beschikt over een gedocumenteerd veiligheidsmanagementsysteem voor haar activiteiten. Belangrijke aspecten van de VCU norm zijn het vooraf in kaart brengen van risico's waar de uitzendmedewerker aan blootgesteld kan worden.

In de nieuwe VCU 2007/04 norm is tevens onderkend dat uitzendbureaus aantoonbaar alle financiële verplichtingen nakomen. Hiervoor is een eis opgenomen dat uitsluitend uitzendbureaus welke gecertificeerd zijn conform de NEN-4400-1 VCU gecertificeerd kunnen worden.
ARBO Rotterdam ondersteund bedrijven bij het opzetten van de VCU norm tot en met de certificering. Daarnaast kunnen wij jaarlijks uw systeem onderhouden en andere ondersteuning bieden.

Ook voor de in de VCU norm vastgestelde opleidingen, zoals Basis Veiligheid, VIL-VCA, VOL-VCA en Opleidingen Risicovol Werk, kunt u bij ARBO Rotterdam terecht.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Aanvraag formulier

VCU

* Veld verplicht in te voeren

Verzenden