FSC/PEFC

In Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is één van de belangrijkste onderwerpen ‘zorg voor Milieu’. Om het onderwerp milieu handvatten te geven is een aantal certificeringen uitgebracht zoals de FSC-certificering (Forrest Stewardship Council) en de PEFC-certificering (Programme for the Endorsement of Forest Certification scheme)

FSC/PEFC certificering

In het verlengde van ISO 9001 en/of ISO 14001 ligt de FSC of de PEFC-certificering. Uiteraard kan deze ook als stand alone management systeem gehanteerd worden. Wanneer een bedrijf hout uit een FSC-gecertificeerd bos wil verwerken, bewerken of doorverkopen met behoud van het FSC-keurmerk, dan zal dat bedrijf zelf ook FSC-gecertificeerd moeten zijn. Wanneer een schakel in de keten niet gecertificeerd is, betekent dit dat geen onafhankelijke controle heeft kunnen plaatsvinden en verliest het hout of houtproduct z'n FSC-status. Alleen de eindgebruiker hoeft niet gecertificeerd te zijn.

De stappen die worden genomen zijn:
- Leveranciersbeoordelingen,
- FSC-procedures opzetten,
- FSC-productgroepen definieren,
- Inzichtelijk maken hoe FSC en niet FSC gecertificeerde producten gesplitst worden,
- Implementatie in bedrijf (fysieke scheiding, identificatie van stromen, documentatie en voorlichting).

ARBO Rotterdam kan u en uw organisatie ondersteunen bij het implementeren, het succesvol behalen en het behouden van het bovengenoemde systeem. Met ARBO Rotterdam als partner bent u verzekerd van kwalitatief maatwerk en oplossing voor al uw arbo- en kwaliteitsknelpunten. Voor meer informatie kunt u het gratis nummer bellen of het betreffende aanvraagformulier retour zenden.

Aanvraag formulier

FSC/PEFC

* Veld verplicht in te voeren

Verzenden