Cursus kleine blusmiddelen

De opleiding kleine blusmiddelen is bedoeld om kennis te maken met de bestaande kleine blusmiddelen en het toepassen van deze middelen. Daarnaast wordt u kennis van brandklassen en brandrisico's aangebracht. Door praktische oefeningen proberen we een schrikreactie in een praktijksituatie te voorkomen. De cursist weet na afloop met welk blusmiddel en hoe er geblust moet worden.

Deze cursus is een vereiste in de Petrochemische sector.

De praktijk kan indien gewenst bij u op locatie gegeven worden voor een betere integratie van de BHV organisatie en voor het inspelen op praktijkrelevante zaken.

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

- Brand melding en systemen.
Brandslang haspel
Blusdeken
Poederblusser
Sproeischuimblusser
CO2 Blusser
Vlam in de pan
Computerbrand
Elektriciteit brand
- Vloeistofbrand
Vaste stoffen brand

De doelstelling is dat de cursist met alle blussers veilig kan werken en de juiste beslissing neemt op het goede moment. De cursus Kleine Blusmiddelen bestaat uit 1 dagdeel bij ARBO Rotterdam of op uw eigen locatie.

De inhoud van de cursus

Alle cursussen van ARBO Rotterdam zijn praktisch en realistisch, met herkenbare voorbeelden uit praktijksituaties. Voor ons is het dan ook belangrijk dat de docenten een ruime praktijkervaring en leservaring hebben. De docenten worden getoetst, geëvalueerd en bijgeschoold

Certificaat

De cursus van ARBO Rotterdam wordt afgesloten met een geldig persoonsgebonden certificaat welke NIBHV-erkend is.

Aanvraag formulier

Cursus Kleine blusmiddelen

* Veld verplicht in te voeren

Verzenden